On menjar una deliciosa truita de patates a Empuriabrava?

Si et trobes a Girona i estàs buscant un lloc per gaudir dels sabors tradicionals, és imprescindible visitar el restaurant Bistró Montserrat a Empuriabrava, on aconseguiràs els millors plats de la zona, entre els quals hi ha la tradicional truita de patata, un reconegut plat de la cuina espanyola.

Orígens i història de la truita de patates

Per entendre els orígens i la història d’aquest plat tradicional de la gastronomia espanyola, cal conèixer l’origen de l’ingredient principal: les patates. Les mateixes van ser portades des d’Amèrica durant l’època de les colonitzacions, cosa que vol dir que abans d’això, a Europa no es consumia aquest aliment.

De fet, no era ni de prop l’aliment més interessant portat d’Amèrica, ja que molts espanyols les consideraven com un suplement que aportava poc valor nutricional i amb ell que no se sabia què fer. Però sí que semblava un ingredient que generava sacietat i rendia en gran mesura.

Per això, la truita de patates es va inventar com una solució per satisfer la gana generada durant les guerres Carlistes, especialment per sadollar la gana de les tropes que havien de rendir durant els enfrontaments. Tal com en altres guerres, la situació econòmica era complexa i calien aliments barats i nutritius que resultaran ideals.

D’aquesta manera, la truita de patates es va anar convertint en el platet per excel·lència durant les èpoques de més progrés econòmic. Actualment, és un plat sofisticat que pots tastar a qualsevol restaurant, encara que difícilment trobaràs a Empuriabrava una truita de patates amb millor sabor que la de Bistró Montserrat.